Till Norrmejerier startsida
Vaniljris med sylt

Vaniljris med sylt

Spara pengar på att göra ditt eget vaniljris. Dessutom blir det mycket godare!

3/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 dl Norrmejerier Vaniljyoghurt
  • 4 msk sylt

Gör så här

Koka upp vatten, smör och salt. Lägg i risgrynen och låt dem koka tills vattnet kokat in.Späd med mjölken och koka på svag värme tills grynen är mjuka, cirka 20 minuter. Rör noga och passa så det inte bränns vid. Låt gröten kallna. Förvara risgrynsgröten kallt. Blanda gröt med yoghurt och servera med favoritsylten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.