Till Norrmejerier startsida
Västerbottenskex med äpple och getost

Västerbottenskex med äpple och getost

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 dl riven Västerbottensost
  • ½ dl pinjenötter eller grovhackad sötmandel
  • 2 röda äpplen i tunna skivor
  • 150 g getost
  • ruccola
  • balsamvinäger

Gör så här

Blanda ost och pinjenötter. Lägg ut i 8 runda högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175˚ ca 10 min tills kexen är krispiga. Lägg getost och äpple mellan 2 kex och lägg på salladsbädd. Ringla över lite balsamvinäger.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.