Till Norrmejerier startsida
Vetedeg, grundrecept

Vetedeg, grundrecept

Mängd: ca 30 bullar eller 2 längder

2,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 rågad msk kardemummakärnor
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degspadet. Häll på resterande degspad. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under handduk i ca 45 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.