Till Norrmejerier startsida
Vetedeg, grundrecept

Vetedeg, grundrecept

Mängd: ca 30 bullar eller 2 längder

2,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 rågad msk kardemummakärnor
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret. Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degspadet. Häll på resterande degspad. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under handduk i ca 45 minuter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott