Till Norrmejerier startsida
Viltstek med potatisgratäng och ugnsbakade rödlökar

Viltstek med potatisgratäng och ugnsbakade rödlökar

Mängd: 4 portioner

3/5
(13 röster)

Annons

Ingredienser

  • 800 g viltstek, t ex älg eller ren
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk enbär
  • 4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl balsamicovinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • salt och nymalen svartpeppar

till servering:

  • broccoli och tranbär

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runtom i en stekpanna i smör. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick ner en stektermometer. Stöt enbären i en mortel. Vispa ihop fond, balsamvin-äger och enbär. Häll över steken. Lägg i lagerbladet. Stek viltsteken i ugn tills innertemperaturen är 60-70°. Det tar
ca 1 timme. Häll upp stekskyn i en
kastrull. Smaka av med salt och peppar. Låt köttet vila under folie i minst 15 min innan det skärs upp.

Recept på potatisgratäng »
Recept på ugnsbakade rödlökar »

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.