Till Norrmejerier startsida
Renskav med trattkantareller

Renskav med trattkantareller

Mängd: 4 portioner

4/5
(25 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 förp. renskav, à ca 240 g
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äpplen
  • ½ liten rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och nymalen peppar
  • till servering
  • pressad potatis

Gör så här

Bryn renskaven lite halvtinad i smör. Stek svampen i smör tills vattnet dunstat och svampen fått färg. Stek sedan löken i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt renskav, trattkantareller och grädde. Låt puttra ihop en stund. Salta och peppra.
Skala morötter och rotselleri. Skär äpple, rotselleri och morötter i små tärningar. Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg upp renskaven på tallrikar. Toppa med äppel- och rotfruktstärningar. Strö över persilja. Servera gärna med pressad potatis.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.