Klassiskt norrländsk rätt för mörka höstkvällar. Med smöret från dina norrländska mjölkbönder gör rätten gott för både dig och ditt sällskap men även för Norrland i stort.
Mängd: Receptet är beräknat för fyra portioner
Till servering:
Bryn renskaven lite halvtinad i smör. Stek svampen i smör tills vattnet dunstat och svampen fått färg. Skala och hacka löken, stek i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt renskav, trattkantareller och vispgrädde Låt puttra ihop en stund. Salta och peppra.
Skala morötter och rotselleri. Skär äpple, rotselleri och morötter i små tärningar.
Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg upp renskaven på tallrikar. Toppa med äppel- och rotfruktstärningar. Strö över persilja. Servera gärna med pressad potatis.