Till Norrmejerier startsida
Zucchini- och ostpaj

Zucchini- och ostpaj

Mängd: ca 6 portioner

3,5/5
(56 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk saft av citron
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 finhackad stor gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 röda paprikor i tärningar
  • 2 små zucchini, skurna i strimlor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 krm muskotnöt
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl lagrad ost
  • 2 dl grovt smulad fetaost

Gör så här

Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. låt den vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
–Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Fräs ytterligare några minuter. Låt blandningen svalna. Rör ner basilika. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med muskot, salt och peppar.
–Strö den lagrade osten jämnt över det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsaks-blandningen. Fördela fetaosten över. Häll på äggstanningen. Grädda pajen vid 175º, ca 40 min, i nedre delen av ugnen.
–Servera pajen med t ex rökt skinka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.