En frisk twist på en riktig klassiker
Mängd: 6 PORT
PAJDEG:
FYLLNING:
Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten
och Västerbottensost, arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i sex portionsformar
eller en stor pajform. Låt vila i kyl ca 45 minuter. Nagga pajskalet och
förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
Skär bort den hårdaste delen på sparrisen. Dela sparrisen på längden och förväll
dem i kokande vatten i 5 minuter, låt sedan rinna av på papper.
Vispa samman ägg, Västerbottensost, grädde, gräslök, rivet citronskal, salt och
peppar. Häll fyllningen i pajskalen och fördela sparrisen ovanpå. Toppa med
lite extra riven Västerbottensost och olivolja och grädda i mitten av ugnen
ca 15 minuter för små portionspajer eller 30 minuter för en stor paj.
Prova gärna Västerbottensost Extra Lagrad 24 månader för ännu mera smak!