Till Norrmejerier startsida
mjölkglas

Allt om mjölk

Hur går det egentligen till på mjölkens väg från gården till ditt kök? Och visste du förresten att mjölk är mest näringstät i relation till sin klimatpåverkan? Lär dig allt du behöver veta om din norrländska mjölk här!

En norrländsk mjölkko

Ofta blir vi våra norrländska bönder uppskattade för att de erbjuder lokalproducerade mejeriprodukter. Läs mer om våra norrländska kossor som mjölken kommer ifrån här.

Läs mer om norrländska kor

Färsk mjölk från gård till bord

Du som läser detta har kanske både ett och två mjölkpaket i kylskåpet. Men hur hamnande de där? Lär dig om hur mjölkens väg från jord till bord.

Ta reda på hur mjölken kommer på bordet!

Norrländsk mjölk näringstät & klimatsmart!

Mjölk är mest näringstät i relation till sin klimatpåverkan – Dubbelt så näringstät som sojadryck och med åtta gånger mer än havredryck.

Läs mer

Mjölkens norrländska historia

Ända sedan bronsåldern och in i vår tid har mjölken spelat en viktig roll för norrlänningarna.

Läs om den spännande mjölkhistorien

Mjölk ger energi

Mjölk är ett av de mest fullvärdiga livsmedel som finns. Mjölk och mjölkprodukter är våra viktigaste kalciumkällor men innehåller även betydande mängder av flera andra viktiga näringsämnen som både barn och vuxna behöver.

Mer om våra mjölkprodukter

Lär dig mer om mjölk, hälsa och hållbarhet

Det finns massor med bra saker med mjölk. Hjärta mjölk berättar om mjölk - som bygger på fakta! Det tycker vi är på tiden.

Läs mer