Till Norrmejerier startsida
8 små pizzor

8 små pizzor

Förslag på fyllningar 1 dl Crème Fraiche Champinjon- Kantarell 100 g champinjoner i tunna skivor 100 g riven Västerbottensost® färsk oregano 1 dl Crème Fraiche Mexikansk Chili 1 liten färsk ananas i bitar 12 skivor skinka, strimlad 100 g riven Västerbottensost® 1 dl Crème Fraiche Mexikansk Chili ca 24 skivor salami 100 g soltorkad tomat 100 g riven Västerbottensost® färsk basilika

Mängd: ca 8 små pizzor

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl vatten (37°)
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resterande vatten, olja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i 20 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 8 delar och rulla till bollar. Kavla ut till rundlar på mjölat bakbord. Lägg på valfri fyllning, varje fyllning räcker till 8 pizzor, och grädda pizzorna ca 10 min eller tills de fått fin färg.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott