Till Norrmejerier startsida
8 små pizzor

8 små pizzor

Förslag på fyllningar 1 dl Crème Fraiche 100 g champinjoner i tunna skivor 100 g riven Västerbottensost® färsk oregano 1 dl Lätt Crème Fraiche Paprika Chili 1 liten färsk ananas i bitar 12 skivor skinka, strimlad 100 g riven Västerbottensost® 1 dl Lätt Crème Fraiche Paprika Chili ca 24 skivor salami 100 g soltorkad tomat 100 g riven Västerbottensost® färsk basilika

Mängd: ca 8 små pizzor

4,5/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl vatten (37°)
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet.
Tillsätt resterande vatten, olja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i 20 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 8 delar och rulla till bollar. Kavla ut till rundlar på mjölat bakbord.
Lägg på valfri fyllning, varje fyllning räcker till 8 pizzor, och grädda pizzorna ca 10 min eller tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.