Till Norrmejerier startsida
Ansjovispanerad sej

Ansjovispanerad sej

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • sejfilé, portionsbitar
  • à150 g 3,8 kg (15 kg)
  • ansjovisfilé 125 g (500 g)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (4,8 l)
  • salt och peppar
  • ströbröd 125 g (500 g)
  • dill, finhackad 2,5 dl (1 l)
  • potatis 4 kg (16 kg)
  • sockerärtor 2 kg (8 kg)

Gör så här

Lägg fisken på bleck. Lägg en bit ansjovisfilé på varje portion. Häll över grädde smaksatt med salt och peppar . Strö över ströbröd. Stek i ugn 175º ca 40 min. Strö över dill vid servering. Servera med kokt potatis och sockerärtor.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.