Till Norrmejerier startsida
Apelsinglass med rostad mandel

Apelsinglass med rostad mandel

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(38 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • finrivet skal av 1 apelsin och saft av 2 apelsiner (ca 1 dl saft)
  • 1 dl mandel
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 blodapelsin i tunna skivor

Gör så här

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggvispet, grädde, finrivet apelsinskal och saft. Häll i en bunke och ställ in i frysen. Rör glassen varje halvtimme under infrysningen.
Skär mandeln i flisor och rosta den i en torr stekpanna. Strö över lite muscovadosocker. Servera apelsinglassen med det rostade mandelströsslet och garnera med en skiva apelsin.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.