Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 3 nejlikor
  • 1 liten kanelstång
  • 2 tsk mald ingefära

till servering:

  • 1 pkt frysta björnbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk och vaniljfrön och vaniljstång. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Häll i äggvispet i den heta gräddmjölken och sjud försiktigt under vispning tills smeten tjocknat. Häll i en kall bunke och låt svalna helt. Stöt kryddorna i en mortel och blanda med glass-smeten. Ta upp vaniljstången. Häll i glassmaskin och frys ca 30 min, tills glassen är frusen och krämig. Häll i en bunke med lock och förvara i frysen till servering.Värm björnbären i en kastrull med lite socker. Servera de varma björnbären till pepparkaksglassen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.