Till Norrmejerier startsida
Äppelsallad toppad med ingefärsfraiche

Äppelsallad toppad med ingefärsfraiche

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 gröna äpplen
  • 1 dl mandel
  • 4 msk mörkt muscovadosocker
  • finrivet skal och saft av 1 limefrukt
  • 5 cm färsk ingefära (ca 1 msk riven)
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk florsocker
  • ½ dl färska myntablad

Gör så här

Dela mandeln på längden och rosta den i en torr stekpanna tills den fått fin färg.
Låt svalna och smula över socker och hälften av limeskalet. Skala och riv ingefäran fint. Blanda ingefära, crème fraiche, florsocker, resterande limeskal och saften av ½ limefrukt. Dela, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg dem på desserttallrikar.
Lägg en klick crème fraiche i mitten och strö över mandeln. Dekorera med myntablad.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.