Till Norrmejerier startsida
Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • saft och finrivet skal av 1 blod-apelsin (1 dl juice)
  • 1 droppe röd karamellfärg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl pistaschnötter
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Smaksätt med apelsinskal och saft. Färga moussen med 1 droppe röd karamellfärg. Tag upp gelatinet och smält i en kastrull på svag värme. Rör noggrant ned i äggvispet. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll upp i små portionsglas och ställ kallt i ca 4 tim. Finhacka nötterna och strö på moussen. Dekorera med mynta.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott