Till Norrmejerier startsida
Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • saft och finrivet skal av 1 blod-apelsin (1 dl juice)
  • 1 droppe röd karamellfärg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl pistaschnötter
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Smaksätt med apelsinskal och saft. Färga moussen med 1 droppe röd karamellfärg. Tag upp gelatinet och smält i en kastrull på svag värme. Rör noggrant ned i äggvispet. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll upp i små portionsglas och ställ kallt i ca 4 tim. Finhacka nötterna och strö på moussen. Dekorera med mynta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.