Till Norrmejerier startsida
Apelsinmousse med pistaschströssel

Apelsinmousse med pistaschströssel

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(67 röster)

Ingredienser

  • 5 gelatinblad (eller agar-agar för vegetariskt alternativ)
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • finrivet skal och saft av 1 tvättad apelsin, gärna blodapelsin
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • till servering
  • 3 msk pistaschnötter, hackade
  • lite raspat apelsinskal

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skilj äggulor och vitor och lägg dem i två skålar. Vispa
äggulor och socker pösigt. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med lite av apelsinsaften. Blanda ner gelatinet med resten av apelsinsaften och apelsinskalet i äggvispet. Rör ordentligt så att det blandar sig väl. Vispa grädden och blanda i den. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen ca 4 tim. Garnera moussen med pistaschströssel och lite apelsinrasp vid servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.