Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500-600g fläskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • (1 dl torrt vitt vin)
  • 2 msk konc. kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1-1½ dl riven västerbottensost
  • salt, svartpeppar
  • ev vetemjöl
  • Norrmejerier Smör

Gör så här

Skär fläskfilén i skivor. Stek i smör, salta och peppra. Hacka lök och vitlök fint. Vispa ihop matlagningsgrädde, vin, lök, fond och senap i en gryta och koka upp. Lägg över köttet i grytan. Låt koka tillsammans några minuter. Ta grytan från värmen och rör i osten. Servera med ris och en sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.