Till Norrmejerier startsida
Chiliköttbullar med paprika

Chiliköttbullar med paprika

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 paprikor, gärna i olika färger
  • 2 rödlökar
  • ca 20 köttbullar, 500 g
  • 1/2 paket pasta t ex fusilli, ca 250 g
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • Ev. 4 kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Skär paprikorna i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Dela köttbullarna i halvor. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs paprikan och löken i smör i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och fräs ytterligare en stund tills allt fått lite färg. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan i durkslag och blanda med crème fraiche. Servera pastan med paprikafräset. Dekorera gärna med timjan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.