Till Norrmejerier startsida
Chiliköttbullar med paprika

Chiliköttbullar med paprika

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 paprikor, gärna i olika färger
  • 2 rödlökar
  • ca 20 köttbullar, 500 g
  • 1/2 paket pasta t ex fusilli, ca 250 g
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • Ev. 4 kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Skär paprikorna i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Dela köttbullarna i halvor. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs paprikan och löken i smör i en stekpanna. Lägg i köttbullarna och fräs ytterligare en stund tills allt fått lite färg. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastan i durkslag och blanda med crème fraiche. Servera pastan med paprikafräset. Dekorera gärna med timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.