Till Norrmejerier startsida
Ostgratinerad pennegratäng med köttfärs

Ostgratinerad pennegratäng med köttfärs

Mängd: 4 portioner

2,5/5
(11 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Ev. 2 vitlöksklyftor
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 paket pasta, gärna penne, ca 250 g
  • 1 dl svarta urkärnade svarta oliver
  • 2 dl Pastagrädde
  • 2 dl riven ost, t ex Norrmejerier Präst® eller Västerbottensost®
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar
  • Ev. färsk oregano

Gör så här

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken och köttfärsen i smör i en stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och tomaterna och låt puttra en stund. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Blanda pastan med köttfärsen i en smord ugnsfast form. Toppa med oliverna. Häll över pastagrädden och strö på osten. Grädda gratängen i ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg. Dekorera med oregano. Servera gärna en tomatsallad till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.