Till Norrmejerier startsida
Chokladkladdkaka med chokladbitar

Chokladkladdkaka med chokladbitar

Mängd: 1 stor kaka

3,5/5
(40 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl kakao
  • 60 g vit choklad
  • 60 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl

till servering: ½ liter färska hallon

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 190°. Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smör, socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör i ägg och vetemjöl. Hacka chokladen grovt och blanda i. Rör så lite som möjligt. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Dekorera med färska hallon och servera med lättvispad grädde.

Tips:

Tips! Byt ut chokladen mot din egen favoritchoklad, t ex nöt- eller mjölkchoklad. Bitarna smälter inte helt i denna kaka så man känner tydligt vilken choklad som är i.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer