Till Norrmejerier startsida
Chokladkladdkaka med chokladbitar

Chokladkladdkaka med chokladbitar

Mängd: 1 stor kaka

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl kakao
  • 60 g vit choklad
  • 60 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl

till servering: ½ liter färska hallon

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 190°. Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda smör, socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör i ägg och vetemjöl. Hacka chokladen grovt och blanda i. Rör så lite som möjligt. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Dekorera med färska hallon och servera med lättvispad grädde.

Tips:

Tips! Byt ut chokladen mot din egen favoritchoklad, t ex nöt- eller mjölkchoklad. Bitarna smälter inte helt i denna kaka så man känner tydligt vilken choklad som är i.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.