Till Norrmejerier startsida
Vit chokladmoussetårta på mörk chokladbotten

Vit chokladmoussetårta på mörk chokladbotten

Mängd: 1 tårta, ca 12 bitar

3,5/5
(47 röster)

Ingredienser

  • 1 paket knapriga chokladkex, ca 200 g
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk hjortronsylt

till dekoration:

  • 1 dl frysta eller färska hjortron
  • 50 g vit choklad

Gör så här

Kör chokladkex och smör i mixern till en smulig massa. Klä en springform, ca 20 cm i diameter, med plastfolie. Tryck ut chokladsmulorna i botten av formen. Ställ kallt.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa grädden lätt. Rör ner äggulorna i chokladen. Rör ut chokladen i lite av grädden. Tillsätt resterande grädde och hjortronsylt. Fyll formen med moussen och ställ kallt minst 2 tim.
Dekorera kakan med hjortron och hyvlad choklad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.