Till Norrmejerier startsida
Chokladmousse med ananassallad

Chokladmousse med ananassallad

Mängd: 4 portioner

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

ananassallad:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 liten färsk ananas
  • 3 cm färsk ingefära, finriven

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad. Ta av från värmen och låt svalna något. Vispa grädden lätt. Vispa ner äggulorna i chokladen och vänd ner chokladsmeten i grädden. Fördela i portionsformar och låt stelna i minst en timme. Koka vatten och socker i 2 minuter. Låt svalna.
Skala och skär ananasen i fina tärningar. Blanda med ingefära och sockerlag. Toppa chokladmoussen med ananassallad och dekorera gärna med mynta.