Till Norrmejerier startsida
Chokladmousse med limemarinerade päron

Chokladmousse med limemarinerade päron

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(37 röster)

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 2 äggulor
  • 1 msk koncentrerad päronsaft
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl kokoschips eller riven kokos
  • 2 päron
  • saft av ½ limefrukt
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Smält chokladen i mindre bitar över vattenbad eller i mikron. Rör ner äggulor och saft i chokladen. Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i chokladen, lite i taget så att den blandar sig väl.

Häll upp moussen i portionsglas och låt den stelna i kyl minst 3 timmar.

Rosta kokosen i en torr stekpanna. Skär päronen i små tärningar. Pressa över limesaft och rör ner sockret.

Toppa chokladmoussen med päron och kokos.