Till Norrmejerier startsida
DRÖMSKINKA                    Ugnstemperatur 225 grader

DRÖMSKINKA Ugnstemperatur 225 grader

En god huvudrätt middagsrätt

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 16 skivor rökt skinka lite tjockare skivor än smörgåsmat
  • 2 smala purjolökar
  • 2 dl crème fraiche eller matlagningsgrädde
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk senap
  • 3 tomater
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Margarin till formen

Gör så här

Skär purjolöken i ca 8-10 cm långa bitar och dela dem längsefter på mitten. Förväll purjon ett par minuter i lättsaltat vatten. Låt purjolöken rinna av i durkslag.

Smörj en ugnseldfast form. Rulla var sin skinkskiva om purjolöken och lägg rullarna i formen. Skölj och skär tomaterna i klyftor, som läggs mellan skinkrullarna. Vispa ihop crème fraiche eller matlagningsgrädde med majonnäs och senap och slå blandningen över skinkrullarna och tomatklyftorna. Strö den rivna Västerbottens-
osten överst. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min el tills rätten har fått fin färg och osten har smält.

Servera drömskinkan med pressad potatis el kokt ris samt en grönsallad.

Smaklig måltid!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.