Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

kolakräm:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 msk kakao

tårtbotten:

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • ¾ dl potatismjöl
  • lite strösocker (till bakplåtspappret)
  • 2 dl färska hallon (eller frysta som tinas och får rinna av)

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • hallon

Gör så här

Börja med kolakrämen. Blanda grädde, socker, sirap och kakao. Låt koka tills blandningen har tjocknat och nått 125°. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, kakao och potatismjöl. Sikta blandningen över äggvispet och vänd runt med luftiga tag till en jämn smet. Bred ut smet-en i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda ca 8 min. Stjälp upp rulltårtan direkt på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. Mosa hallonen och bred ett lager på rulltårtan. Bred på kolasmeten och rulla ihop till en rulle. Ställ svalt så att den kallnar. Servera gärna med en klick lättvispad grädde och några färska hallon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.