En kall soppa med vårsmak. Spara några hela jordgubbar till garnering.
Mängd: 4 pers
Jordgubbsgrädde:
Koka upp saft och vatten i en kastrull. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen och häll ner redningen i en fin stråle under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett hastigt uppkok. Häll upp i en serveringsskål och låt kallna.
Jordgubbsgrädde:
Vispa grädden och smaksätt med vainiljsocker. Spara fyra jordgubbar till dekoration, skär ner resten i grädden. Servera soppan i tallrikar med jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.
En verkligt nordisk njutning är jordgubbar och grädde. En Google-sökning på "jordgubbar och grädde" ger över tiotusen träffar. Hallon och grädde är vår näst vanligaste kombination, men den får bara två tredjedelar så många träffar.