Till Norrmejerier startsida
Flädersoppa med jordgubbsgrädde

Flädersoppa med jordgubbsgrädde

En kall soppa med vårsmak. Spara några hela jordgubbar till garnering.

Mängd: 4 pers

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 7 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kanelstång

Jordgubbsgrädde:

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl jordgubbar

Gör så här

Koka upp saft och vatten i en kastrull. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen och häll ner redningen i en fin stråle under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen och låt soppan få ett hastigt uppkok. Häll upp i en serveringsskål och låt kallna.

Jordgubbsgrädde:
Vispa grädden och smaksätt med vainiljsocker. Spara fyra jordgubbar till dekoration, skär ner resten i grädden. Servera soppan i tallrikar med jordgubbsgrädden och toppa med en hel jordgubbe.

Tips:

En verkligt nordisk njutning är jordgubbar och grädde. En Google-sökning på "jordgubbar och grädde" ger över tiotusen träffar. Hallon och grädde är vår näst vanligaste kombination, men den får bara två tredjedelar så många träffar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.