Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Mängd: 4 portionert

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • 2 ½ dl strösocker
  • 6 cm ingefära
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 8 goda kex t ex citronkex

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i ca 4 cm långa bitar. Skala ingefäran och skär den i tunna stickor. Blanda rabarber, ingefära och strösocker i en ugnsfast smörd form. Baka rabarbern i ca 15 minuter tills den är mjuk. Smula sönder kexen med händerna i en bunke eller snabbt i matberedaren. Vispa vaniljvispen fluffig. Varva kexsmulor, rabarber och vaniljvisp, servera i portionsglas.

Produkter i receptet:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer