Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Mängd: 4 portionert

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • 2 ½ dl strösocker
  • 6 cm ingefära
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 8 goda kex t ex citronkex

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i ca 4 cm långa bitar. Skala ingefäran och skär den i tunna stickor. Blanda rabarber, ingefära och strösocker i en ugnsfast smörd form. Baka rabarbern i ca 15 minuter tills den är mjuk. Smula sönder kexen med händerna i en bunke eller snabbt i matberedaren. Vispa vaniljvispen fluffig. Varva kexsmulor, rabarber och vaniljvisp, servera i portionsglas.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott