Till Norrmejerier startsida
Fläskfilé med grönpepparsås

Fläskfilé med grönpepparsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(150 röster)

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 4 morötter, gärna olika färger
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 800 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Putsa filén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. Ta upp på ett fat. Hacka grönpepparn grovt. Häll grädde och grönpeppar i stekpannan och smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i köttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. Servera fläskfilén med grönpepparsås och rostade rotfrukter. Garnera gärna med röd basilika.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.