Till Norrmejerier startsida
Fläskfilé med grönpepparsås

Fläskfilé med grönpepparsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(109 röster)

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 4 morötter, gärna olika färger
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 800 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Putsa filén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. Ta upp på ett fat. Hacka grönpepparn grovt. Häll grädde och grönpeppar i stekpannan och smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i köttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. Servera fläskfilén med grönpepparsås och rostade rotfrukter. Garnera gärna med röd basilika.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer