Till Norrmejerier startsida
Fläskfilé med grönpepparsås

Fläskfilé med grönpepparsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(114 röster)

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 4 morötter, gärna olika färger
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 fläskfilé, ca 800 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Putsa filén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. Ta upp på ett fat. Hacka grönpepparn grovt. Häll grädde och grönpeppar i stekpannan och smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i köttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. Servera fläskfilén med grönpepparsås och rostade rotfrukter. Garnera gärna med röd basilika.