Till Norrmejerier startsida
Franskbröd med kycklingfyllning

Franskbröd med kycklingfyllning

Mängd: 4 portioner

5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 portionsbröd
  • 250 g grillad kyckling, benfri
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl finhackad färsk lök
  • 2 msk finhackad stjälkselleri
  • 1/2 dl riven morot
  • 1 tsk finhackad färsk chili
  • 1/2 msk hackad färsk dragon, eller 1/2 tsk torkad
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • strimlad sallad, tomatskivor

Gör så här

Skär kycklingköttet i små bitar. Vispa grädden hårt, blanda ner lök, selleri, morot, chili och dragon i grädden. Tillsätt kycklingköttet, smaksätt med vitlök och salt. Skär av locken på bröden. Lägg i strimlad sallad, kycklingfyllning och tomatskivor. Lägg på locken.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.