Mängd: 2 stora bröd
Smula jästen i en bunke. Blanda ut med lite av vattnet. Tillsätt salt, honung, resten av vattnet och mjölk. Skär frukten i mindre bitar. Blanda ner frukt, grahamsmjöl, rågmjöl och solrosfrön.
Låt jäsa ca 30 minuter. Blanda i vetemjölet och jäs ytterligare ca 30 minuter. Dela degen i fyra delar och rulla ut till långa längder. Tvinna längderna och forma till runda bröd.
Sätt ugnen på 250°. Jäs bröden ca 30 minuter under bakduk på en plåt. Sätt in bröden och sänk värmen till 200°. Spreja in lite vatten i ugnen så får brödet en fin skorpa. Grädda
ca 25 minuter tills brödet fått fin färg, prova med en sticka att brödet är färdigt. atten i ugnen så får brödet en fin skorpa. Grädda
ca 25 minuter tills brödet fått fin färg, prova med en sticka att brödet är färdigt.
TIPS! Bind ett vackert band runt brödet och dekorera med en grankvist eller lite julpynt. Perfekt gå-bort-present