Till Norrmejerier startsida
Frusen mockaparfaittårta

Frusen mockaparfaittårta

Mängd: 8-10 bitar

4/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 1/2 msk snabbkaffepulver
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 50 g blockchoklad

Gör så här

Riv mandelmassan, rör i äggen och bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i 175ºC ca 20 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, siktad kakao, kaffepulver och florsocker. Vispa tills det blir tjockt, rör i äggulan. Bred grädden över kakan i formen. Täck formen och ställ den i frysen i minst 3 timmar. Lossa formens kant. Garnera tårtan med flagad blockchoklad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.