Till Norrmejerier startsida
Fylld lammrulle

Fylld lammrulle

En härlig lammrulle fylld med färska örter. Beställ urbenad lammstek av din kötthandlare.

Mängd: 6 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 2 kg urbenad lammstek, rostbiff eller fransyska
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • en kruka färsk timjan, mejram eller rosmarin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg lammsteken på skärbräde med köttsidan uppåt. Bred ut ett lager mjukt smör och 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackade kryddor. Krydda med salt och peppar. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop med krympt bomullsgarn. Om rostbiff eller fransyska används, skär med vass kniv en ficka och fyll med smörblandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 1 1/2 timme eller tills köttermometern visar 75°. Servera köttet skuret i skivor tillsammans med Gyllene låda och/eller Skördesallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott