Till Norrmejerier startsida
Oxfilé carpaccio med Västerbottensost®

Oxfilé carpaccio med Västerbottensost®

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 200 g oxfilé, gärna hängmörad
  • 200 g små polkabetor eller rödbetor
  • 1 äpple
  • 1 dl fint riven pepparrot
  • 1 kruka sallad
  • 100 g Västerbottensost®
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

Salta och peppra oxfilén och bryn runt om i olja i en het panna. Låt svalna och lägg köttet i frysen ca 1 timme, så
att det blir fast och lätt att skära i tunna skivor. Koka betorna i saltat vatten tills de är nätt och jämnt
mjuka. Låt svalna och skala dem sedan. Skär äpplet i små tärningar. Blanda med pepparrot, salt och peppar. Fördela salladen på tallrikar. Skär köttet i tunna skivor och lägg på salladen. Strö över äpple- och pepparrotsblandningen. Dekorera med klyftade betor och tunt hyvlad
Västerbottensost. Ringla på lite rapsolja och strö lite salt och peppar över.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.