Palsternackornas sötma passar bra till den peppriga fläskfilén.
Mängd: 4 portioner
Stöt pepparkornen i en mortel. Klappa in kryddorna runt filén och salta. Bryn i smör och lägg den i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med grädde och häll över fläskfilén. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär palsternackorna i klyftor på längden. Lägg dem i en smörd ugnsfast form. Blanda palsternackorna med finrivet skal och saft av apelsin. Krydda med salt och peppar. Klicka över smör och sätt in i ugnen i ca 30 minuter tills palsternackan är mjuk. Rör runt någon gång så att smakerna blandar sig ordentligt. Stek klart fläskfilén i ca 15-20 minuter eller tills temperaturen
är 70°. Servera fläskfilén med pepparsåsen och de ugnsbakade palsternackorna. Dekorera gärna med finhackad bladpersilja.