Till Norrmejerier startsida
Biff med rotfruktsgratäng

Biff med rotfruktsgratäng

Det är trevligt att laga små individuella gratänger m man har mindre ugnsformar. Portabella är en stor champinjon, men det går bra att använda vanliga champinjoner.

Mängd: 4 portioner

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff à 150 g
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 liten rotselleri
  • 4 potatisar av mjölig sort
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 portobellasvampar eller 100 g champinjoner
  • ½ chilifrukt
  • 1 tsk finhackad färsk timjan
  • 4 msk Norrmejerier crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i skivor. Salta och peppra. Smöra en eller flera ugnsfasta formar och lägg i rotfrukterna och potatisen. Häll över grädden så att den nätt och jämnt täcker. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk. Hacka svampen riktigt fint. Kärna ur och finhacka chili. Blanda svamp, chili och timjan med crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar. Stek biffarna i smör i en stek- eller grillpanna. Servera med rotfruktsgratäng, en klick svampcrème och gärna lite färsk timjan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.