Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g rostbiff, fransyska eller innanlår
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 morot i bitar
  • 1 liten selleri i bitar
  • 2 grovskurna gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor

sås:

  • 1–2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • soja, salt och peppar

tillbehör: gelé, konserverade päron, kokt broccoli, morötter eller brysselkål

Potatisgratäng:

  • 800 g skivad potatis
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl riven lagrad ost t ex Norrmejerier Präst®

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet. Ställ in i ugnen och stek till en innertemperatur på 67°. Ta ut steken och vira in den i folie och låt den vila i 15 minuter. Sila stekskyn i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Blanda mjöl och grädde och vispa så att det blir jämnt. Häll ner gräddblandningen i köttspadet och rör ihop. Smaksätt med svartvinbärsgelé och soja. Krydda med salt och peppar. Skär steken i tunna skivor och servera med sås, potatisgratäng, grönsaker och geléfyllda päronhalvor. Potatisgratäng: smöra en gratängform. Varva potatis, lök, salt och peppar. Blanda grädde och mjölk och slå över potatisen. Klicka över smöret. Ställ in i ugnen och grädda vid 200° i 20 minuter. Ta ut formen och lägg på osten, grädda i ca 30 minuter till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott