Till Norrmejerier startsida
Glass- och jordgubbstårta med cantuccinibotten

Glass- och jordgubbstårta med cantuccinibotten

Mängd: 1 tårta 8-10 bitar

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 20 mandelskorpor
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 paket frysta jordgubbar (275 g)
  • ½ citron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

  • ½ liter färska jordgubbar
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

Smula skorporna i en matberedare. Tillsätt kuber av kallt smör och kör matberedaren ytterligare tills det bildat en smulig deg. Tillsätt ev. någon msk kallt vatten. Tryck ut smulorna i botten på en form (24 cm) med löstagbar botten. Ställ formen i frysen. Mixa de frysta jordgubbarna med citron och vaniljsocker. Passera dem genom en sil. Vispa upp äggvitor med socker och ½ msk pressad citronsaft i en bunke över en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt, helst med en elvisp, tills smeten når en temperatur av 60°, använd hushållstermometer. Ta kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills massan kallnat. Vänd i jordgubbsmoset och rör tills allt blandat sig. Vispa grädden lätt och rör ner den med luftiga tag. Fyll
smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta ut den strax innan servering och garnera med färska jordgubbar och kvistar av mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.