Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl gelésocker
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 blodgrapefrukter
  • 2 tsk hel kardemumma
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde och vaniljstång. Låt stå och dra till sig smaker i 10 minuter. Koka upp igen och vispa ner gelésockret. Rör i gräddfilen när grädden svalnat lite och häll upp i portionsskålar. Ställ i kylen. Stöt kardemumman i mortel och blanda med strösocker. Skala grapefrukten med en vass kniv. Skär ut klyftorna mellan de tunna hinnorna. Dekorera pannacottan med grapefrukt. Strö över kardemummasockret.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.