Till Norrmejerier startsida
Gratinerad krabba

Gratinerad krabba

Här kan man välja att göra som på bilden, dvs använda crabsticks och servera i en ugnsfast form eller använda en hel krabbsköld som skål och då självklart använda krabbköttet.

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 2 paprikor i valfri färg
  • 1 rödlök
  • 1 förpackning crabsticks, 200 g
  • 1 burk hummersoppa
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost, Västerbottensost®
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

Skala och finhacka paprika och lök. Skär crabsticksen i mindre bitar och blanda med grönsakshacket. Rör ned crème fraiche och outspädd hummersoppa. Krydda med salt och peppar. Lägg i formar och täck med ost. Hit kan det förberedas. Värm ugnen till 200°. Gratinera i 15 minuter eller tills röran är varm och bubblig. Pudra en knivsudd cayennepeppar över varje portion och servera med rostad bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.