Till Norrmejerier startsida
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Lättlagat och ändå lite bjudfint. Bättre kan det knappast bli, eller hur?

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g färska musslor eller
  • en liten burk musslor
  • 150 g crabsticks
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15-18 minuter. Tillsätt eventuellt mera buljong. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner crème fraiche och riven ost. Vänd ned sockerärtor, basilika, musslor, räkor och crabsticks. Låt alltsammans bli genomvarmt. Krydda ett extra varv med nymald svartpeppar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer