Till Norrmejerier startsida
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Lättlagat och ändå lite bjudfint. Bättre kan det knappast bli, eller hur?

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl avorioris
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g färska musslor eller
  • en liten burk musslor
  • 150 g crabsticks
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök och ris utan att det tar färg. Slå på buljongen och koka riset under omrörning ca 15-18 minuter. Tillsätt eventuellt mera buljong. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner crème fraiche och riven ost. Vänd ned sockerärtor, basilika, musslor, räkor och crabsticks. Låt alltsammans bli genomvarmt. Krydda ett extra varv med nymald svartpeppar.