Till Norrmejerier startsida
Gratinerad torsk med Franska Örter

Gratinerad torsk med Franska Örter

Portionsbitar med fryst lax har blivit en riktig favorit. Nu har det också kommit torskrygg i samma praktiska förpackning. Bra att ha i frysen och sen bara att klippa loss så många bitar man behöver.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(79 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg eller 600 g torskfilé
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 4 tsk grovriven Västerbottensost­®
  • 200 g sparris, fryst, tinad
  • 1 ask minitomater
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken på ett smört ugnsfast fat. Täck med crème fraiche och grädda i 10 min. Strö över ost och grädda ytterligare 10 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och tomater i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Servera fisken på sparris- och tomatbädd. Dekorera gärna med fäsrska örter. Servera med pressad potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.