Till Norrmejerier startsida
Gratinerad torsk med Franska Örter

Gratinerad torsk med Franska Örter

Portionsbitar med fryst lax har blivit en riktig favorit. Nu har det också kommit torskrygg i samma praktiska förpackning. Bra att ha i frysen och sen bara att klippa loss så många bitar man behöver.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(61 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg eller 600 g torskfilé
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 4 tsk grovriven Västerbottensost­®
  • 200 g sparris, fryst, tinad
  • 1 ask minitomater
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken på ett smört ugnsfast fat. Täck med crème fraiche och grädda i 10 min. Strö över ost och grädda ytterligare 10 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och tomater i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Servera fisken på sparris- och tomatbädd. Dekorera gärna med fäsrska örter. Servera med pressad potatis.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer