Till Norrmejerier startsida
Gratinerad torsk med Franska Örter

Gratinerad torsk med Franska Örter

Portionsbitar med fryst lax har blivit en riktig favorit. Nu har det också kommit torskrygg i samma praktiska förpackning. Bra att ha i frysen och sen bara att klippa loss så många bitar man behöver.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(67 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg eller 600 g torskfilé
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 4 tsk grovriven Västerbottensost­®
  • 200 g sparris, fryst, tinad
  • 1 ask minitomater
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken på ett smört ugnsfast fat. Täck med crème fraiche och grädda i 10 min. Strö över ost och grädda ytterligare 10 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och tomater i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Servera fisken på sparris- och tomatbädd. Dekorera gärna med fäsrska örter. Servera med pressad potatis.