Till Norrmejerier startsida
Knäckemacka med laxtartar

Knäckemacka med laxtartar

Det är viktigt att laxen har varit fryst i minst ett dygn när man gör tartar. Lägg tartaren på brödet strax före servering så håller sig brödet krispigt.

Mängd: ca 12 st

4,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 250 g laxfilé
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1/4 gurka
  • 1/2 fänkål
  • 2 vårlökar
  • 1 dl Mini fraiche
  • salt och vitpeppar
  • till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad
  • dillvippor

Gör så här

Skär laxfilén i små kuber. Häll över rivet skal och saft av citron. Salta och peppra. Skala gurkan och ta bort kärnhuset med en sked. Skär gurkan och fänkålen i små kuber och vårlöken i fina strimlor. Häll av lite citronspad från laxen. Blanda lax, gurka och fänkål med mini fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bryt knäckebröd i mindre bitar. Lägg på ett salladsblad och lite laxtartar på varje bit. Dekorera med dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.