Till Norrmejerier startsida
Knäckemacka med laxtartar

Knäckemacka med laxtartar

Det är viktigt att laxen har varit fryst i minst ett dygn när man gör tartar. Lägg tartaren på brödet strax före servering så håller sig brödet krispigt.

Mängd: ca 12 st

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 250 g laxfilé
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 1/4 gurka
  • 1/2 fänkål
  • 2 vårlökar
  • 1 dl Mini fraiche
  • salt och vitpeppar
  • till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad
  • dillvippor

Gör så här

Skär laxfilén i små kuber. Häll över rivet skal och saft av citron. Salta och peppra. Skala gurkan och ta bort kärnhuset med en sked. Skär gurkan och fänkålen i små kuber och vårlöken i fina strimlor. Häll av lite citronspad från laxen. Blanda lax, gurka och fänkål med mini fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bryt knäckebröd i mindre bitar. Lägg på ett salladsblad och lite laxtartar på varje bit. Dekorera med dill.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer