Till Norrmejerier startsida
Gratinerad tortellini med fänkål och skinka

Gratinerad tortellini med fänkål och skinka

Mängd: 2 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 1 fänkålshuvud
  • 2 portioner tortellini
  • 200 g rökt skinka
  • 2,5 dl Norrmejerier Pastagrädde
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Strimla fänkålen och koka den tillsammans med tortellinin i 3 minuter. Häll av kokvattnet och slå upp i en smörd ugnsfast form. Fördela strimlad eller skivad skinka över pastan. Täck med pastagrädde och ost. Gratinera 10-15 minuter. Dekorera eventuellt med finhackad persilja eller annan färsk ört.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.