Till Norrmejerier startsida
Helstekt biffrad med ädelostkräm

Helstekt biffrad med ädelostkräm

Vad är väl godare till en köttbit än en klick ädelostkräm? Passar också utmärkt som fyllning i en bakpotatis.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1-1 1/2 kg biffrad
  • 1 msk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 krm timjan
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • en klick Norrmejerier Smör

sås:

  • 100 g ädelost
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Krydda runt om. Lägg köttet i en ungsfast form och stek till 58º för mycket rosa eller 62º för ljus-rosa kött. Tag ut och slå in i folie tills det är dags att skära upp köttet i tunna skivor. Mosa ädelosten och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund och mogna före servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.