Till Norrmejerier startsida
Rostbiff  med krämig pepparsås

Rostbiff med krämig pepparsås

Är du riktigt bekväm köper du färdiggrillad rostbiff. Såsen är gudomlig till allt grillat kött.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(77 röster)

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche + peppar efter tycke och smak
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ett par kvistar färsk timjan

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Bryn rostbiffen i smör i stekpanna runt om. Krydda med salt och peppar. Stek sedan köt­tet i ugnen med termometer till 60° för rosa och 70° för genomstekt (ca 1,5-2 tim). Låt köttet vila innan du skär upp det i tunna skivor. Blanda crème fraiche, senap och vitlök. Häll såsen över köttet vid servering. Garnera med timjan. Servera med salladsblad och lättkokta grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.