Till Norrmejerier startsida
Hjortroncheesecake

Hjortroncheesecake

Receptet kommer från Jessica Sundqvist i Vänge

3,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 200 g Västerbottensost
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2,5 dl socker
  • 1 citron, skal
  • ½ citron, saft
  • 4 ägg
  • Botten
  • 15 krossade digestivekex
  • ½ tsk kanel
  • 50 g ljummet, smält Norrmejerier Smör

Gör så här

Riv osten och koka upp grädden. Smält ner osten, rör om och låt svalna. Vispa gulor med socker, tillsätt citron- saft och skal, rör ner mjölet. Blanda äggsmeten med ostkrämen. Vispa vitor till hårt skum.
Botten Blanda kexsmulorna med kanel och smör. Tryck ut massan i pajform med löstagbar kant. Vänd äggskum i smeten och häll blandningen i formen. Grädda i 175° ca 50 minuter. Låt pajen kallna och garnera med hjorton eller servera med varm hjortronsylt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.