Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med lime- och wasabisås

Inkokt lax med lime- och wasabisås

Den japanska pepparroten wasabi ger extra sting i gräddfilen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar lax á 125 g
  • lag
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 liter vatten
  • ½ dl ättikssprit 12 %
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 lagerblad
  • sås
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ½ msk wasabi
  • ½ msk limesaft
  • salt
  • till servering
  • nykokt färskpotatis
  • limeklyftor
  • 50 g ärtskott
  • 50 g sockerärtor

Gör så här

Lägg laxbitarna i en liten form. Skala morot och rödlök och skär i mindre bitar. Koka upp alla ingredienser till lagen. Häll den kokande lagen över laxen och täck formen direkt med folie. Låt laxen kallna i lagen.
Blanda gräddfil med wasabi och lite limesaft. Smaka av med salt. Servera laxen med wasabisåsen, nykokt färsk potatis och en sallad på lättkokta sockerärtor och ärtskott. Garnera med lime-klyftor.


Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.