Till Norrmejerier startsida
Laxsoppa med sockerärtor och basilika

Laxsoppa med sockerärtor och basilika

En enkel och god soppa. Servera gärna ett gott bröd till.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g lax
  • 1 burk musslor, 225 g
  • 200 g skalade räkor
  • 50 g sockerärtor
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • ½ msk tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 liter vatten
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • basilika, gärna röd

Gör så här

Skär laxen i kuber. Häll av musslorna i durkslag. Skala räkorna. Strimla sockerärtorna. Fräs vitlöken i lite smör. Tillsätt tomatpuré och hummerfond och häll över vattnet. Låt koka upp. Lägg i laxen och sjud sakta i ca 4 min. Tillsätt sockerärtorna och sjud ytterligare 1 min. Lägg i musslor och räkor. Häll upp soppan i skålar och servera rykande varm. Dekorera med basilika och servera med crème fraiche.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.