Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med sauce verte

Inkokt lax med sauce verte

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor lax á ca 125 g
  • spad
  • 1 färsk lök
  • 1½ liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • sauce verte
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • ½ paket bladspenat ca 225 g
  • 2 msk kapris
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering: färsk potatis, dill, citronklyftor, färsk bladspenat

Gör så här

Koka upp ingredienserna till spadet i en vid panna med lock. Låt koka i ca 3 min. Lägg i laxbitarna och låt spadet koka upp. Dra kastrullen från värmen och låt laxbitarna svalna i spadet under lock. Hacka spenat och kapris och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen, nykokt potatis, färsk spenatsallad, dill och citron.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott