Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med sauce verte

Inkokt lax med sauce verte

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor lax á ca 125 g
  • spad
  • 1 färsk lök
  • 1½ liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • sauce verte
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • ½ paket bladspenat ca 225 g
  • 2 msk kapris
  • salt och nymalen vitpeppar

till servering: färsk potatis, dill, citronklyftor, färsk bladspenat

Gör så här

Koka upp ingredienserna till spadet i en vid panna med lock. Låt koka i ca 3 min. Lägg i laxbitarna och låt spadet koka upp. Dra kastrullen från värmen och låt laxbitarna svalna i spadet under lock. Hacka spenat och kapris och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med såsen, nykokt potatis, färsk spenatsallad, dill och citron.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.