Till Norrmejerier startsida
Rökt fisk med franska örter

Rökt fisk med franska örter

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 stor varmrökt sik, ca 600 g rensad fisk
  • 1 knippe rödbetor, ca 1 kg
  • 1 rödlök
  • 1 ask machésallad
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 1 msk senapsfrö gärna gula och bruna
  • 1 liten knippe gräslök
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter

Gör så här

Rensa fisken. Koka och skala rödbetorna. Skiva rödlöken tunt. Skölj salladen och skaka den torr.
Blanda fisk, rödbetor, lök, sallad och linser på ett stort fat. Finhacka gräslöken. Strö över senapsfrön och gräslök. Servera med crème fraiche och gärna nykokt färsk potatis.