Till Norrmejerier startsida
Jordgubbssallad med yoghurtglass

Jordgubbssallad med yoghurtglass

Mängd: 4 portioner

1/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Naturell Yoghurt 10%
  • ¾ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • 2 äggvitor
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration: finstrimlat citronskal och myntakvistar

Gör så här

Blanda yoghurt med florsocker, vaniljsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop alla ingredienser med stora luftiga tag och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut glassen en stund innan servering. Rensa och skiva jordgubbarna. Marinera dem i lite koncentrerad jordgubbssaft. Lägg upp jordgubbarna och toppa med en kula yoghurtglass. Dekorera med finstrimlat citronskal och en kvist mynta.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer