Till Norrmejerier startsida
Jordgubbssallad med yoghurtglass

Jordgubbssallad med yoghurtglass

Mängd: 4 portioner

1/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Naturell Yoghurt 10%
  • ¾ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • 2 äggvitor
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration: finstrimlat citronskal och myntakvistar

Gör så här

Blanda yoghurt med florsocker, vaniljsocker, finrivet citronskal och citronsaft. Vispa äggvitorna styvt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop alla ingredienser med stora luftiga tag och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut glassen en stund innan servering. Rensa och skiva jordgubbarna. Marinera dem i lite koncentrerad jordgubbssaft.
Lägg upp jordgubbarna och toppa med en kula yoghurtglass. Dekorera med finstrimlat citronskal och en kvist mynta.